WERKHOVEN Op dinsdag 18 juni organiseert de provincie Utrecht met de gemeente Bunnik een bijeenkomst over de overlast van landbouwverkeer in de smalle straten van het dorp Werkhoven. De provincie gaat die avond de uitkomsten van onderzoek uit 2023 delen. En wil dat bewoners het probleem beter uitleggen, en wil horen welke ideeën er leven voor oplossingen.

In de zomer van 2023 deed de provincie Utrecht onderzoek naar het landbouwverkeer. Toen is met betrokkenen gesproken over het gebruik van parallelwegen door landbouwvoertuigen en welke maatregelen genomen kunnen worden om de wegen veiliger in te richten. De provincie Utrecht stelt dat er meer onderzoek nodig is, en wil daarom graag de mening van inwoners van Werkhoven horen.

Bewonersgroepen hebben de afgelopen jaren al diverse malen via verschillende wegen proberen duidelijk te maken welke problemen er door landbouwverkeer ontstaan in Werkhoven. Zo is er ingesproken bij Provinciale StatenEen gedeputeerde reed zelfs mee op een trekker door het dorp. Toch zegt de provincie dit probleem nog niet goed in beeld te hebben. Men wil het probleem beter begrijpen. Daarover wil het met bewoners in gesprek. 

De vraagstelling vanuit de provincie is: welk effect heeft het landbouwverkeer op de veiligheid en leefbaarheid en hoe dit opgelost kan worden? Uitgangspunt daarbij is om maatregelen te gaan nemen die de leefbaarheid en veiligheid vergroten. Op basis van de reacties van Werkhovenaren volgt er een advies aan de provincie Utrecht en de gemeente Bunnik.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 juni, inloop 19 uur, in Het Wapen van Werkhoven aan de Herenstraat 31.